Suport Psicològic

Una nova manera 

d'entendre i aplicar la Psicologia...


Un nou enfocament que destaca les fortaleses de les persones enlloc de centrar-se en les patologies, que tracta d'estudiar, identificar, comprendre i desenvolupar les capacitats potencials de l'ésser humà per ajudar a assolir un major benestar vital.


Entre els seus objectius es troben l'estudi de les bases psicològiques de la felicitat, els trets que ens permeten superar amb èxit situacions vitals difícils, o l'aplicació d'estratègies efectives per potenciar qualitats com l'optimisme, la resiliència i la satisfacció en les nostres vides.El professor de Harvard, Tal Ben-Shahar, ofereix sis punts clau:

1. Sigues humà. Quan acceptem les emocions – com la por, la tristor o la ràbia – com a naturals, estem més preparats per superar-les. Rebutjar les nostres emocions, positives o negatives, condueix a la frustració i la infelicitat.

2. La felicitat es troba on s'uneixen plaer i sentit vital. Ja sigui a la feina o a casa, l'objectiu és realitzar cada dia activitats que siguin personalment significatives i agradables.
3. La felicitat està determinada pel nostre enfocament i per la nostra interpretació de la realitat. És allò de... cóm veus el got, mig ple o mig buit? veus el fracàs com una catàstrofe o com una oportunitat d'aprenentatge?

4. Simplifica! Estem massa ocupats en ser eficaços, en fer cada cop més coses en menys temps. Però la qualitat queda compromesa, i també la nostra felicitat.
5. Connecta cos i ment. Fer exercici regularment, dormir les hores necessàries i menjar sa, et porta tant a la salut física com mental.
6. Expressa agraïment fins i tot per les petites coses. Apreciar i gaudir d'un bon dinar, una companyia agradable, la natura que et rodeja o simplement d'un somriure...

Tens + info, material i eines al nostre blog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada